Hajrá Nóra! Végre változást Fóton!

A fóti időközi polgármester-választás a finishez közeledik. Másfél órája kezdődött a kampányzáró buli. Ezt nem csak a fótiak, de a kampánycsapat is megérdemli. Nem akármilyen hetek állnak mögöttü(n)k. És egy valamiben vagyunk egészen biztosak: Dr. Vargha Nóra Máriával, a Magyar Liberális Párt bájos, rátermett jelöltjével már számolnak a városban.

A Magyar Liberális Párt először méreti meg magát választáson. A tét – annak ellenére, hogy pusztán tízhónapos hivatali időről van szó – nagy. Fót egy nagyra nőtt falu. Nagyra nőtt falu, mert az utak állapota tragédia. Nagyra nőtt falu, mert az egész városban alig van egy zebra, holott az átmenő forgalom óriási. Nagyra nőtt falu, mert a járda olyan állapotban van, hogy a babakocsik kereke tönkre megy bele, és mert a parkolónak nevezett, lesalakozott, útszéli részen akkora vízmosások vannak, ha az ember nem óvatosan, egyesével engedi bele a kerekeket, akkor bizony megsínyli az alváz. Nincs játszótér, a Gyermekvárossal úgy elmérgesedett a viszony, hogy bravúros tárgyalássorozat szükségeltetik hozzá, hogy egy picit közeledhessenek az álláspontok és szövetségesként tekinthessenek egymásra a felek.

nóri.jpg

Ilyen Fótra érkeztünk meg ezelőtt néhány héttel, amikor megkezdtük az ajánlószelvények gyűjtését dr. Vargha Nóra Máriának, a Magyar Liberális Párt első önálló jelöltjének. Békéscsabán közösen állítottunk jelöltet a többi demokratikus ellenzéki erővel. Kovács Kati a valaha volt legszélesebb körű ellenzéki összefogás jelöltjeként, egy jogtechnikai hiba miatt nem indulhatott el a választáson, de ez már a múlt.

Itt, Fóton nem kerestek bennünket a többiek. Sem az MSZP, sem az Együtt, sem a DK. Nem tudtak rólunk, vagy csak nem akartak rólunk tudomást szerezni. Mindegy is. Belevágtunk egymagunk, és megcsináltuk az első csodát: összegyűjtöttük a jelöléshez szükséges kopogtatócédulák 125 százalékát, ezzel biztosítva, hogy a szabadelvű fóti szavazók jó szívvel húzhassák olyasvalakire az ikszet, aki bizton őket képviseli.  Hogy azóta mi történt, mivel támadnak bennünket, és miért kiabálnak kígyót-békát a Liberálisokra, csak azért, mert úgy döntöttünk, járjuk a magunk útját? Véleményem szerint az is mindegy.

Ami fontos, hogy mi egy emberi Magyarországért küzdünk. Amit az ellenzék művel, az nem kevésbé embertelen, mint amit a kormány. Van választás. Csak körül kell nézni. A "liberális haszonleső", "az MSZP-t alázó, vérmes, utálni való fóti kampányfőnök", Rózsa Mihály a következő szöveggel posztolta ezt a képet: "Ezt a képet külön meg akarom osztani veletek. Mert ez a kisemberke, Dr. Vargha Nóra kisfia, nagyon kedves lett nekem. Haverok lettünk a kampány során és egy tüneményes fickó. Ahogy írtam már, büszke vagyok arra, hogy Nóra és párja megtiszteltek a barátságukkal. Ha lehet ilyet mondani, arra meg még büszkébb, hogy a gyerekeik is." 

Misi a közellenség.jpg

Ez a kampány, a szó szoros értelmében, szeretetből épült fel. Mert barátai lettünk egymásnak, és kiállunk a másikért. Mert nem volt baj, ha szakadt az eső, vagy ha pillanatnyi feszültségünkben, ordítottunk egymással a telefonban, mert mi már ütőképes csapattá verbuválódtunk. És bármi is történik Vasárnap, én már hálás vagyok a történtekért és azért, hogy a része lehettem ennek a kampánynak! Megcsináljuk jövőre a 106 Fótot! És akkor különleges csapat leszünk. Bármi lesz is.

kampány 6.jpg

Nóri ma reggeli interjúja, ahol az elképesztő, többhetes menet, a 2-3 órás alvások és a három gyerkőc mellett - akikről a feszített tempójú kampány ellenére is 120 százalékosan gondoskodott -, megmutatta, hogy már nem "csak" igazi ember, de valódi politikus és felkészült polgármester-jelölt. Nóri és a kampánycsapat, emberfelettit teljesített. Időközben az atlétát – amiben elkezdtük az ajánlószelvények gyűjtését, a gyönyörű, októberi indián nyárban -, csizmára, kabátra és sapkára cseréltük. És csak egyet tudunk egészen biztosan mondani: számolni kell velünk! No meg azt, ha valaki végre fejlődést szeretne Fóton, most vasárnap, szavazzon dr. Vargha Nóra Máriára. 

Hajrá Nóri! Hajrá Liberálisok!

A teljesség igénye nélkül, néhány fotó a kampányról. A galériát bővítem majd! 

nóri 2.jpg

kampány 4.jpg

kampány 5.jpg

kampány 2.jpg

kampány.jpg

kampány 3.jpg