A hülyeség nem mentség ‖ #bayerzsolt

„Ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön (...) ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat. Ez ugyanis Magyarország parlamentje, nem pedig a nyilvános vécé, ahová ezek valók” – mondta az ötös párttagkönyv tulajdonosa, tegnap. Orbán Viktornak viszket a tenyere, ha a tüntetőkre gondol… nem túlzás azt állítani, hogy késdobálóba való hangulat uralkodik a kormánypártok háza táján.

Az ilyesmi nem hülyeségből szalad ki az ember a száján. Bayer Zsolt nem először tesz tanúbizonyságot arról, hogy gyakorlatilag egy rothadó lélek firkálmányaival és beszólásaival állunk szemben hosszú évek óta. Ő ezt munkának nevezi. Olyannyira igyekezett hitelesen gyűlölni a sajátjai által kreált ellenséget, úgy tenni, mintha politikai ellenfelei patások volnának, hogy végül maga vált szörnyeteggé.

Ez a fajta gyűlölet mindent megmérgez maga körül. Ilyen emberek veszik körül Orbán Viktort, ilyen emberek sürgölődnek a kormány különböző tagjai körül, akiknek szintúgy nem kell a szomszédba menniük kirekesztő gondolkodásért. Bayer Zsolt karrierje lényegében egy önpusztító életút, amelyben test és lélek egyszerre torzult, mára minden mozzanatában érzelmi fekete lyukakat kreálva önmagából.

bayer_orban_video.jpg

A kép az index videójában látható, amelyből kiderül, hogy a fideszesek "sokan így szeretik" Bayer Zsoltot, és az is, hogy szerintük el kéne gondolkodni azon, ki kezdte ezt az egészet, ki miatt durvult el így a közbeszéd. Van, aki elszólásnak bélyegzi Bayer hosszasan, már-már kéjjel ecsetelt ötletét arra nézve, hogy a békés tüntetőkkel mit kéne csinálni, ha legközelebb beteszik a lábukat a parlamentbe, de olyan is akad, aki riporteri kérdésre elmondja: neki ez nem stílusa. 

Bayer Zsolt a maga módján „elnézést kért”. Azt mondta: ő ilyen hülye, lehet őt provokálni. De nem, ez nem provokáció kérdése. Ez Bayer Zsoltban mélyen meglévő gyűlölet és a késdobálókba illő megoldásokban való gondolkodás kérdése. Amíg egy ilyen ember véleményvezér maradhat ebben az országban, a kormányfő és a kormány feltétlen bizalmát, barátságát élvezve, addig ebben az országban nem lesz társadalmi béke, csak az egyre sötétedő közélet, a tüntetőket és tiltakozókat megpofozva, összeverve maguk előtt látó emberek, akiknek egy jól megpofozott emberről az is eszébe jut, hogy bizonyára a taknya is kifröccsen majd, ha elég nagy erővel ütik. Aztán majd végighúzzák a földön, amíg nem sikerül tőle megszabadulni, vagy csak lerángatják a lépcsőn, ahogyan néhány nappal ezelőtt a 444 riporternőjét egy fideszes önkormányzati kabinetvezető-helyettes

„Szép” „új” világ.