Macskafogó – fideszes módra

A szeptember végi, szüreti ünnepről készült kép szerint Apc fideszes alpolgármestere, Juhász István az éppen készülő pörkölt fölé egy macskát lógat a farkánál fogva. Emberek tömegei tiltakoztak az alpolgármester állatkínzása ellen. A Fidesz azonban egy olyan párt, amelyben minden körülmények között van jó válasz, de legalábbis olyan, ami az esetleges stiklik elkövetésekor azonnal visszatámad a másik félre. (Lásd bajai időközi választás.)  

A történet már régen elsüppedt volna a "kisebb horderejű" fideszes gaztettek között, azonban az  alpolgármester, a minap tett nyilatkozatában azt mondta: a macska belemászott a pörköltnek előkészített húsba, és ő nem betette, hanem épp kivette az állatot a kondérból. És azért a farkánál fogva, mert különben megkarmolta volna. Hozzátette: az állatvédőktől egyáltalán nem tart, a támadó kommenteket pedig olyanok írják, akik ott sem voltak, amikor az ominózus fotó készült.

juhasz.jpg

Tisztelt Alpolgármester úr, amennyiben a macska önszántából mászott bele az előkészített húsba, miért kezdték el főzni pörköltet? – tenném fel a triviális kérdést. Jó kérdés volna az is, hogy a macska szőre miért nem lett húsleves, ha már megjárta az előkészített húst. De továbbmegyek: a képen, az ön kezében látható, fedőnek látszó tárgy nem éppen támasztja alá az ön álláspontját: az előkészített hús nem gőzölög a fedőt levéve, csak az, amelyiket már főzik... Remélem, a megkínzott cica nem kapott a fedővel egy jó nagy pofont, miután elengedte. És végül: nem kell ahhoz állatvédőnek lenni, hogy ne bántsunk állatokat. Egész egyszerűen elfogadhatatlan, ami az internetet körbejárt képen van. Egy ilyen eset után elnézést kellene kérni, és azt mondani: nem gondolta át. 

Tudok egy helyet, ahol ön jól érezné magát: Kína. Lehet macskát, kutyát enni, sőt, még az önkényuralom is évtizedek óta készen van, nem kell rajta fáradozni. Egy-két megkínzott állat, vagy ember fel sem tűnik az 1,3 milliárdos lakosság mellett. Csak ezt az országot hagyja békén. Mind az állat-, mind pedig a pártja által elkövetett társadalomkínzással. Jót tenne vele mindenkinek.