Nyolcadikos biológiakönyv - szerintem

Az Orbán-kormány úgy gondolja, az alábbi képeknek kell szerepelnie egy nyolcadikos kamaszt tájékoztató biológia tankönyvben, amely testének és életének fontos kérdéseiről értekezik.

szemoeldoeksmink.jpg

szrtelenites.jpgVéleményem szerint az alábbi képek, valamint a hozzájuk tartozó magyarázat, az önmagával és a kamaszok fejlődési ritmusával tisztában levő, tanítványait ismerő, nyitottan beszélő tanárra van szükség, aki előítéletektől mentesen képes elfogadni azt a tanítványt is, aki picit talán türelmetlenebb, meg azt is, amelyik egy darabig inkább még maradna gyerek. Egyben viszont minden kiskamasz egyforma: előbb, vagy utóbb az alábbi képek és az általuk hordozott információ nélkül nagyon rosszra fordulhat a sorsuk.

Tanítani felelősség. Oktatási rendszert tervezni annál is nagyobb. Köznevelést központosítani, tanórát hasztalan dologra fecsérelni, és nem megismertetni a diákokat elengedhetetlen információkkal - pusztán azért, mert talán zavarba ejtő az első pár percben néhány tizennégy éves kuncogása - bűn.

Egy tinédzserek fejlődését szolgáló képsorozat - ránctalanító- és szőrtelenítő tippek helyett - valahogyan így néz ki:

Ovszer-felhelyezese1.jpg

lactacyd femina.jpg

product_img_0000002073_th_600.jpg

hpv1.jpg000044629_mellvizsgalat-l.jpg

graph_body_11.png

magzatvédő vitamin.jpg

12863_pozitiv_terhessegi_teszt.jpg

Orbán úr, ugye, milyen rossz lenne, ha a fentiekkel valamelyik lánya nem lenne tisztában? De el kell ismerjem,  mindegyikőjük szemöldöke nagyon jól sikerült!